“La despistada víctima pateix ferides greus després de ser atropellada per un correu electrònic…”

mail ràpid

L’ésser humà és un animal de costums. Des del moment del naixement anem agafant uns hàbits i unes rutines que passen inadvertides en el dia a dia. 

Amb la mainada, els pares tenim una especial cura en l’execució de com creuar un carrer. En els passos de vianants, de manera constant i repetida, anem insistint en un procediment fàcil però molt necessari. Mireu als dos costats, no correu, espereu que no vingui cap vehicle i creuar quan estigueu segurs. Generalment, els resultats són positius, i arribem al punt de realitzar l’operació sense adonar-nos-en. 

Pas vianantsEn moltes ocasions, després de creuar el carrer, si ens pregunten si hem vigilat responem que sí per inèrcia. Sense recordar realment si ho hem fet o no. 

Conduint un vehicle, passa el mateix, quan ens traiem el carnet el cotxe és gegant i hi ha un munt de coses a vigilar. Amb el pas del temps, les mides sembla que es redueixin i podem arribar al punt de no saber on és una palanca, que durant la conducció utilitzem de manera constant i inconscient.

Seria molt convenient i necessari, aconseguir implementar en el nostre dia a dia, un protocol similar de bones conductes amb el correu electrònic i les diferents plataformes de missatgeria que utilitzem a tothora.

Comprovar que el remitent és conegut i que és realment qui diu ser. Si el contingut és coherent amb qui l’envia, i si l’adjunt és necessari i de confiança. Això, amb tots els missatges i independentment de tenir un bon antivirus actualitzat.

Ens pot semblar una tasca feixuga. Però igual que en un pas de vianants, tot i mirar bé a banda i banda, es produeixen accidents, amb els missatges de correu hi ha moltíssimes víctimes d’enganys, estafes, hackers i software mal intencionat.

Tots hem rebut missatges mal escrits del padrí milionari que no sap a qui deixar l’herència, la noia que té lingots d’or però no els pot treure o els medicaments miraculosos. Aquells que és impossible que ningú “piqui”. Pensa, que si algú encara perd el temps enviant-los, és perquè més dels que ens pensem encara hi cauen de quatre potes. 

Aquesta gent amb males intencions utilitza cada dia tècniques més versemblants. Un castellà, o fins i tot català, perfecte; una coherencia parlant de factures, pressupostos o entrades d’un concert al que volíem anar; el remitent forma part de la nostra llista de contactes; fins i tot, responent a un missatge que realment hem enviat nosaltres.

Per tant, si ets capaç d’establir una rutina de control  a l’hora d’obrir un missatge que has rebut, tot i no està cent per cent salvat, segur que t’evitaràs molts atropellaments.  

CESI Informàtica, més de trenta-cinc anys al servei de l’Empordà. Encapçalant el desplegament tecnològic, ajudant a autònoms i empreses a avançar i treballar de manera àgil i segura. Qualitat, confiança i experiència, per al dia a dia.
Atropellat per un email
Si t'agrada, comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *