Adaptar-se o ser adaptats!

L’evolució de la societat s’ha accelerat majúsculament des de l’entrada al segle XXI. Adaptar-se o morir.

Adaptar FuturMalgrat que la literatura o el cinema, normalment, ens situaven molt més avançats, la velocitat de canvi ha augmentat exponencialment els darrers anys.

Per sort o per desgràcia, cada avenç sol venir acompanyat de noves lleis o normatives, de vegades massa improvisades, que ens fan trencar el cap i/o ens buiden la butxaca. Un clar exemple va ser la prohibició del tabac, l’any 2006. El sector de la restauració va fer inversions per a dividir els locals interiors en zones de fumadors i espais sense fum, milers d’euros, desenes de milers en alguns casos. 

Però poques setmanes més tard es va prohibir totalment el consum del tabac als interiors, deixant sense valor les imaginatives i costoses reformes efectuades. Aquells 50.000 o 60.000 euros, gastats a corre-cuita; perquè si es fan coses, s’han de fer bé; sabeu allò de qui pica primer, pica dos cops. A les escombraries.

Històricament podem trobar altres exemples, provocats per les tendències socials o ambientals. En el sector de la indústria automobilística és habitual el canvi de direcció segons el combustible. De la benzina al dièsel, però ara la benzina sense plom, el futur és l’elèctric, però millor l’híbrid, i on és aquell senyor que els feia funcionar amb aigua?

En el món empresarial, quan parlem de flotes de vehicles, aquestes decisions es poden convertir en una veritable ruleta russa.

Naturalment, la Covid-19 ha suposat un canvi de paradigma per a moltes reglamentacions. Un cas concret, i flagrant, és la llei de registre horari del 2019. És a dir, l’obligatorietat dels fitxatges del personal de les empreses, a partir d’aquell mes de maig, va fer augmentar les vendes de les diferents opcions de marcatge. 

Us en podem parlar de primera mà,  precisament comercialitzem diferents tipus de solucions al registre horari. A més, lògicament com a empresa, també tenim instaurat un sistema per a complir amb la reglamentació.

Un dels sistemes més generalitzats, basava el seu procediment en l’empremta dactilar. Aquest, no genera cap dubte a nivell d’individualització i seguretat. Simplement instal·les un terminal a l’entrada, per on tothom ha de passar, i cap problema. 

Qui ho havia de dir, un any i mig després, la seva funcionalitat quedava entre obsoleta i prohibida. Les mesures sanitàries pel coronavirus en restringeixen l’ús compartit dels terminals per contacte, per tant, problema.

Ja existia inicialment una alternativa. Optar per instaurar universalment, amb els mateixos terminals, els sistemes contactless per als treballadors, amb clauers o targetes. Solucionat. Fem teletreball? I com portem el dit o el suport magnètic fins al terminal!

Adaptar Registre Horari

 Novament, adaptar-se.

També existia la solució! Les aplicacions i programes que permeten fitxar les entrades i sortides des del mòbil o l’ordinador, es convertien en la solució “ideal”. Tothom té el seu propi terminal, i a més, es pot registrar des de qualsevol ubicació, sigui on sigui d’on es treballa. 

Per tant, això no vol dir que les decisions preses el 2018 fossin bones o dolentes, millors o pitjors. Simplement, que hem d’estar preparats per adaptar-nos a qualsevol esdeveniment o inconvenient que ens trobem pel camí. 

En cada moment i circumstància, per a cada sector i tipus d’empresa, per a cada realitat i cada necessitat, hem de trobar la solució òptima. Aquesta és una de les tasques més importants en l’economia social actual. És indispensable tenir a prop aquella empresa que pot col·laborar amb tu, en qualsevol moment. 

Segur que agraeixes, quan tens qui pensa en tu, en aquestes petites pedres en el camí, que si no les gestiones correctament, es poden convertir en murs insuperables.

¿Quant pots estalviar, en temps i diners, quan tens un problema i el teu interlocutor ja sap qui ets? que fas, com ho fas, del que disposes i que pots necessitar.

CESI Informàtica, més de trenta-cinc anys al servei de l’Empordà. Encapçalant el desplegament tecnològic, ajudant a autònoms i empreses a avançar i treballar de manera àgil i segura. Qualitat, confiança i experiència, per al dia a dia.

 

Adaptar
Si t'agrada, comparteix:
Etiquetat a:        

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *