Si la prehistòria d’internet era quan només existia en l’àmbit militar, podem situar en la seva edat mitjana quan existien els experts o gurús en situar les webs als primers llocs dels cercadors. El posicionament.

Avui en dia, millorar el posicionament d’una web, el SEO, no es limita a aplicar quatre regles i a enganyar google (per citar-ne un qualsevol). Els motors de cerca i algoritmes que s’utilitzen s’adapten constantment, assimilant la visió dels usuaris, de manera quasi humana.

Així doncs, què valoren el cercadors per decidir que sigui una bona web? Que sigui interessant, segura i de confiança, ben feta i que estigui al dia. Si ho haguessis de decidir tu, què valoraries? No parlem de física nuclear, el posicionament és sentit comú!

El posicionament

Per tant, formar part del top ten, del pòdium o, simplement, del llocs més avançats, no s’aconsegueix en dos dies, ni en quaranta. Has de tenir un bona web, amb publicacions que generin interès; utilitzar els recursos de seguretat, d’estil, de format i de publicitat; has de ser constant i eficient; has de destinar-hi molt temps, al començament, durant i sempre. És com tot a la vida, arribar-hi és molt difícil, però no ho és menys mantenir-s’hi!

Per tot això, quan veiem anuncis o propostes de SEO extraordinàries a canvi de res, cal que ens plantegem si ens volen vendre una moto i en cap cas el que necessitem. 

Centrant-nos en Google, ara mateix clar dominador entre els cercadors d’internet, partim de dues premisses:

  • La primera, com diu el famós anunci, que NO és tonto.
  • La segona, NO és una germaneta de la caritat.

Per tant, interioritzant aquestes dues negacions, ens estalviarem pèrdues de temps i algun disgust. 

Ens hem de prendre seriosament la qualitat de la nostra pàgina, dels seus continguts; hem d’aconseguir interaccions dels usuaris, com comentaris, comparticions, enllaços,… ; la inserció d’anuncis de pagament, no compten les promocions gratuïtes que ens ofereix, poden ser una injecció de bona voluntat de cares al senyor G.: Sempre que tot es faci de manera coherent, pensada i en els moments oportuns. 

Gestionar el teu posicionament a la xarxa es treballa des del minut zero. Tot compte, tot hi ajuda, tot influeix. Quan fas la web ja ho has de tenir en compte, quan crees les xarxes socials ho has de tenir molt en compte, quan fas promocions, esdeveniments i publicitat, també.

Cada dia tens cura de la teva higiene i imatge personal. Sempre tens present l’estat i la imatge de la teva empresa. També mereix el mateix tracte la teva entitat digital: la teva web. D’aquesta manera, com més la mimis, més et cuidaran google, bing i internet en general. I ells t’ho demostren amb el posicionament.

CESI Informàtica, més de trenta-cinc anys al servei de l’Empordà. Encapçalant el desplegament tecnològic, ajudant a autònoms i empreses a avançar i treballar de manera àgil i segura. Qualitat, confiança i experiència, per al dia a dia.
La llegenda urbana del posicionament
Si t'agrada, comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *