Conceptes com teletreball, connexions remotes o videoconferències, semblava que feia anys que formaven part del nostre vocabulari. Segurament la gran majoria de la gent ho havia provat alguna vegada, i alguns realment ho practicaven.

Però ha estat ara, en una situació realment excepcional i d’emergència, quan molts s’han adonat el que representa realment treballar des de casa i que generalment s’hi estan adaptant a marxes forçades.

Privilegiats es poden qualificar aquells qui al primer avís, va agafar el portàtil i amb la centraleta telefònica IP sota el braç, van anar cap a casa per a treballar en línia, sigui per VPN, connexió remota o sigui al núvol. Arribats al menjador de casa o al despatx, on ara descobrim la incomoditat de la cadira que es va triar pel seu disseny, un punt molt important pels treballadors, però sobretot per a les empreses, és la seguretat i el compliment de la Protecció de Dades.

Com més fàcil ens resulta accedir remotament a un equip o unes dades, més perillós i accessible per a hackers, si no ho gestionem correctament. Cal prendre totes les precaucions i mesures necessàries per a garantir la confidencialitat de la nostra informació, ens estalviarem molts problemes.

Naturalment, estic parlant de serveis en els quals CESI us pot ajudar a implantar-los, en l’adaptació i el seu subministre, dins el nostre servei integral. Això si, en circumstàncies normals, els estocatges d’alguns fabricants i distribuïdors també s’han mostrat en fora de joc.

Aquesta crisi vírica, tard o d’hora la superarem. Els coneixements tecnològics generals hauran augmentat, igual que els epidemiològics…

Teletreball i altres covids
Si t'agrada, comparteix:
Etiquetat a:                

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *