Els darrers mesos, i anys, segur que has vist a Facebook algun missatge que et convidava a copiar i enganxar un text; amb això havies d’aconseguir vèncer el malèfic algoritme d’en Mark Zuckerberg i veure amistats que darrerament no apareixien al teu timeline. 

A més de veure’l, és possible que siguis un dels milions de persones que ho van intentar. Fins i tot, hi vas arribar a trobar una petita millora, almenys per sentir-te millor amb tu mateix. Però no. Saps que era un fake!

Els fakes no són cap nou invent, sempre han existit aquestes cadenes, abans més boca-orella, i jocs del telèfon per escampar alguna mentida ‘innocent’, els “bulos”.

Però, el que realment t’interessa  és guanyar l’algoritme i recuperar els vells amics. No sé si guanyarem a ningú, però canviar una mica el que veus, ho intentarem. 

Primer pas.

Quins són els amics que no veus al teu mur? A qui trobes a faltar? El primer que has de fer és buscar-lo al facebook, no fos que s’hagués donat de baixa, n’hi ha més dels que et penses. 

Si el trobes, mira si encara sou amics (si tens l’opció “Afegeix” activa, és que ja no ho sou). Sistemàticament, és possible que l’amistat hagi estat eliminada: pot ser una desconnexió per error; pot ser que l’amistat no sigui tan recíproca com pensaves. 

Si tot és correcte i encara sou amics, si cliques a l’opció d’amistat veuràs que a part de la possibilitat de “Deixar l’amistat”, també hi haurà “Deixa de seguir”, si és correcte. En cas contrari, hauràs de marcar “Segueix

Segon pas.

Realment, Facebook limita el número de gent que et va mostrant. No estaria malament que eliminessis aquells que et fan mandra i alhora tampoc vols deixar l’amistat, seria lleig. 

Busques aquests sobrers i com hem dit al punt anterior, clicant al botó d’amistat, tens l’opció “Deixar de seguir”. 

Mantindreu la meravellosa amistat, però no us el trobareu pel vostre mur, deixant espai per altres amics. 

Tercer pas i més important.

Interactua amb les amistats. Escriu al seu mur, fes-li comentaris intentant que et respongui! És la millor manera de matar algoritmes i que el vegis pel teu mur. Pel que fa a l’amistat, sempre que les mesures sanitàries ho permetin, quedar per prendre alguna cosa, sempre és una bona opció!

 

L’algoritme de Facebook i els amics perduts
Si t'agrada, comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *