Les darreres setmanes, empreses de Catalunya ha patit un dels pitjors atacs que es recorden, però ha passat molt desapercebut.

Un centenar d’empreses catalanes, majoritàriament assessories i gestories, han estat víctimes del Ryuk v4 Zero Day, un ransomware que els ha segrestat la informació i les dades que tenien allotjades al núvol.

És a dir, els han hackejat!

atac empreses

Això es tradueix en centenars d’empreses afectades, que d’un dia per l’altre es troben amb tota la seva informació i l’històric totalment encriptats i amb una petició de rescat milionària.

Segons publica el diari Segre “Són empreses que havien contractat aquests serveis a Esofitec, distribuïdora dels servidors cloud d’Enuve, que és propietat d’Outenuve, que pertany al grup Abast. Esofitec hi tenia contractats els serveis d’allotjament d’escriptori remot de tots els seus clients, assessories i empreses que ara s’han vist afectades.”

Naturalment, el cas està en mans dels Mossos d’Esquadra, però de moment, les empreses no poden treballar, i tots els seus clients no poden presentar la informació fiscal que els correspon.

A més, sense cap garantia de recuperar-ho mai.

No és un cas habitual, però el meravellós món del Cloud també té els seus inconvenients, encara més si al darrere no hi ha un bon servei de còpies de seguretat i si no és gestionat per una empresa seriosa i de confiança.

La seguretat informàtica és una prioritat per a Cesi. Per això, destinem esforços a col·laborar només amb empreses amb garanties. Hi afegim el suport de diferents tipus de backups segons cada necessitat, i efectuem constants actualitzacions i revisions.

Avui en dia, la informació és poder, les dades ho són tot, i no ens podem permetre el luxe de posar-ho fàcil a la ciberdelinqüència.

Pel bé de tots siguem curosos, valorem les inversions en seguretat informàtica, no actuem amb deixadesa, no fem més gran al monstre!

CESI Informàtica, més de trenta-cinc anys al servei de l’Empordà. Encapçalant el desplegament tecnològic, ajudant a autònoms i empreses a avançar i treballar de manera àgil i segura. Qualitat, confiança i experiència, per al dia a dia.

 

Ryuk v4 Zero Day, no és una pel·lícula
Si t'agrada, comparteix:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *